Csavarmentes polc – Tíz érv a csavarmentes salgó polc mellett

Legnépszerűbb termékünket mi magunk is igazi adu ásznak tartjuk az otthoni, irodai és ipari tárolásban. Miért vagyunk ilyen elégedettek ezzel a polctípussal, és miért ajánljuk nyugodt lelkiismerettel a vásárlóinknak szinte minden esetben?

  1. Egyszerű szerkezet, könnyű összeszerelhetőség

Mivel a csavarmentes polc elemei nem csavarokkal, hanem kis akasztókkal rögzülnek egymáshoz, a polcot szinte nem is kell szerelni, csak összeilleszteni egy gumikalapács segítségével. A polc felépítése nem kíván műszaki érzéket, szaktudást vagy fizikai erőt.

  1. Alacsony, akciós ár

A robottechnológiával történő tömeggyártásnak és az újrahasznosított alapanyagnak köszönhetően a csavarmentes polc árát tartósan alacsonyan tudjuk tartani, ezért szinte minden esetben a csavarmentes polctípus az olcsóbb megoldás. Erről az oldalunkon található polckalkulátor segítségével is meggyőződhet.

  1. Raktárról bármikor hozzáférhető

Mivel a csavarmentes polc igen keresett, olyan mennyiségű raktárkészletet tartunk belőle, hogy minden vásárlási igényt azonnal ki tudjunk elégíteni. Hétfőtől péntekig, 8 és 16 óra között várjuk Önt budaörsi raktárunkban, ahonnan rögtön elviheti a megvásárolt polc alkatrészeit.

  1. Kiszállítás az ország egész területére

Az egész ország területére vállalunk kiszállítást, Budapesten 24-48 órán, vidékre 24-72 órán belül. Kérésére a helyszínen össze is szereljük a polcot.

  1. Könnyű átépíthetőség

Igény esetén a polcrendszer pillanatok alatt átépíthető. A polclapok 33 milliméteres pontossággal állíthatóak be, azaz rugalmasan tudnak alkalmazkodni a polcon tárolt áruk méretéhez.

  1. Számtalan kiegészítő elem

Raktárunkban, illetve megrendeléssel számtalan kiegészíthető elem közül választhat, amelyek révén a polcát alkalmassá teheti egy-egy sajátos funkcióra (pl. gumiabroncs-tárolás, gardrób, élelmiszeripari tárolás). Ezen a módon az egyszerű csavarmentes polc szinte bármilyen szekrény- és polctípus előnyeit nyújtani tudja. A következő kiegészítők kaphatóak: címketartó, fiók, gumiabroncstartó, felnitartó, mélyített polclapok, műanyag polcpanel, üveg polcpanel fogadó, fa polcpanel fogadó, ruhaakasztó rúd, polcosztó, nyíló- és tolóajtó, oldalfal és hátfal, illetve galériás polcrendszer kiépítéséhez szükséges kiegészítők.

  1. Számos méretváltozat

2000, 2500 és 3000 mm magasságban bármikor hozzáférhető a csavarmentes polc, de egészen 5000 mm magasságig magasabb keret is rendelhető. A polcprofilok 320, 400, 500, 600, 700, 800 mm mélységben és 600, 900, 1200, 1500, 1800 mm hosszúságban elérhetőek budaörsi raktárunkban.

  1. Nagy teherbírás

A polcok teherbírása a méretüktől függ, 130 kg és akár 650 kg közötti súlyt tud egy-egy polcprofil megtartani. A keret minimum 1500 kg-ot bír el. Ez a magas teherbírás több szerkezeti megoldásnak köszönhető, pl. a merevítőkkel egybeszerelt keretnek, továbbá a horganyzott sendzimir acélnak, amelyből a polc készül.

  1. Garantált minőség

A rozsdamentes acélból készült csavarmentes polc nem rozsdásodik, nem érzékeny a vízre, és nem deformálódik, ráadásul különösebb ápolást sem igényel. TÜV és CE minősített termék, azaz a gyártás közben számos szigorú minőségi elvárásnak kell megfelelnie.

  1. Öt év garancia

Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy milyen szigorú minőségi követelményeknek felel meg ez a polctípus, a nálunk vásárolt csavarmentes polc esetében öt év garanciát vállalunk: Csavarmentes polc

Polc árlista

Salgó polc árlista

A honlapunkon elérhető salgó polc árlista segítségével tájékozódhat a csavaros és a csavarmentes salgó polc egyes elemeinek áráról. Ezzel a bejegyzéssel az árlisták értelmezéséhez szeretnénk segítséget nyújtani. Felhívjuk figyelmét arra, hogy a honlapon elérhető salgó polc árlista árai nettó összegek, nem tartalmazzák a 27%-os ÁFA-t!

Csavaros salgó polc árlista

A csavaros salgó polcok egyszerű fémállványok, amelynek elemei (az oszlopok, a polclemezek, a stabilizáló elemek és a talpak) csavarokkal rögzíthetők egymáshoz. A csavaros salgó polc kétféle szerkezeti megoldással is felépíthető: alapmezős és fűzött formában. A kettő közti különbség az, hogy az adott polcmező négy saját lábon támaszkodik-e, vagy pedig egy másik, már megépített polcmező két oszlopához fűzik-e hozzá két újabb oszloppal. Ezt a két lehetőséget a szélesség, a teherbírás és az ár szempontjából érdemes mérlegelni, mivel a fűzött szerkezet olcsóbb, de kevésbé teherbíró. Csavaros salgó polcok esetén emellett fontos figyelembe venni azt is, hogy ez a polctípus colos és metrikus méretezésben is kapható ¨C az árlista is két külön csoportként kezeli a hüvelyk alapú és a kerek számra végződő méretezést. A csavaros salgó polcok magassága egységesen 2000, 2500 és 3000 mm lehet. Ehhez colos méretezésben 610, 762, 915, 991 és 1219 mm szélességű polclemezt választhat, illetve a kisterhelésű, 915 mm szélességű polclemezt. Metrikus méretezésben pedig 800, 1000, 1200 mm szélességű polclemezek elérhetőek. Szüksége lesz továbbá saroklemezekre, szimpla vagy dupla talplemezekre és a csavarokra-anyákra. Az árlista ezeket a kiegészítőket is feltünteti. Egy csavaros polclemez ára kb. 1300 Ft-nál kezdődik; a legnagyobb mélységű és szélességű polclemez ára sem éri el az 5000 Ft-ot. A polcokat tartó oszlopokhoz pedig mérettől függően már 1000 Ft alatt is hozzájuthatunk, a legmagasabb oszlop is 2000 Ft alatti árban van. De ne feledje, polcmezőnként 4, esetleg 2 oszlopra lesz szüksége!

 

Csavarmentes salgó polc árlista

Mind az ár-érték arány, mind a praktikum szempontjából javasoljuk, hogy először a csavarmentes salgó polc beszerzését mérlegelje. Ha mellette dönt, akkor egy igen könnyen megépíthető, kiemelkedő teherbírású, változatosan variálható, sokféle ¨C nálunk is megvásárolható ¨C kiegészítővel (pl. szekrényajtó, felnitartó, rúd) ellátható polcrendszert kap, amelyre ráadásul 5 év garanciát vállalunk. A TÜV és CE minőségi garanciája és a horganyzott sendzimir acél mint alapanyag ugyanis hosszú élettartamot biztosít a csavarmentes salgó polcnak. Hasonlóan a csavaros polcokhoz, a csavarmentes polcok is 2000, 2500, 3000 mm-es magasságban kaphatóak, azonban itt nem különálló oszlopokat, hanem merevítőkkel egybeszerelt oszlopokat vásárolhat. Ez a szerkezeti megoldás egyrészt kevesebb szerelést igényel, másrészt igencsak megnöveli a polc terhelhetőségét. A keretek ára 3500 Ft táján kezdődik, a legmagasabb-legszélesebb keret 6500 Ft körüli áron kapható. Az UGP S1 polcok 320, 400, 500, 600, 700, 800 mm szélességben hozzáférhetőek, a szélesség 600, 900, 1200, 1500 és 1800 mm lehet, azaz szélesebb polclemezeket is választhat, mint a csavaros megoldásnál. A legalacsonyabb árú, legkisebb polc ára kb. 1200 Ft, és a legnagyobb felületű polc ára sem éri el a 7000 Ft-ot. Salgó polc ajánlatkérés

Salgó polc olcsón

A salgó polcokat feltaláló, majd piacra dobó cég 1937-ben alakult meg Londonban. Eredetileg nyomdaipari termékekkel foglalkoztak, azonban a nyomtatással kapcsolatos folyamatok hatékonyságának fejlesztése során az alapító mérnök egyre elégedetlenebb lett a hagyományos fapolcokkal, mivel azokat nem találta eléggé variálhatónak. Ezért fémlapokkal kezdett kísérletezni, így alakított ki újrahasználható polcrendszereket. 1939-ben már gyártották a ma is ismert salgó polc első változatát, amely a második világháború alatt tovább fejlődött. A feltaláló végül 1947-ben tudta beindítani az első kis gyárat, és ekkor jelent meg a piacon a salgó polc olcsón és a tömegtermelés nyújtotta minőségben.

Ebből a történetből is kitűnik, hogy az a törekvés hozta létre a salgó polcot, hogy teherbíró, variálható, a változó tárolási igényekhez rugalmasan alkalmazkodó polcrendszert alakítsanak ki. És ezt sikerült elérni: az előbb Angliában, majd szerte a világon elterjedt salgó polcnak az otthoni és bolti tárolásban, raktározásban, kiállítóterek beépítésében mindmáig nem akad versenytársa, ha az ár-érték arányt, a bővíthetőséget, variálhatóságot és a könnyű összeszerelést nézzük. A salgó polc olcsón és megbízhatóan biztosítja ezeket az előnyöket. Érdekesség amúgy, hogy nagyobb állványzatrendszerek, illetve épületelemek kialakítására is használják a salgó polcot.

Ma kétféle alaptípusa létezik a salgó polcoknak: a csavarok és csavaranyák segítségével összeszerelhető csavaros változat, illetve a csavarmentes változat, amelynek paneljeit csak egymásba kell akasztani. Mindkét típusú salgó polc olcsón megvásárolható, a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás azonban a csavarmentes salgó polc. A csavarmentes salgó polc ugyanis részben újrahasznosított anyagból készül, automatizált robottechnológiával, ezért az előállítási költségei alacsonyan maradhatnak. Sajátos kialakítása révén továbbá a csavarmentes polc polcpanelei teherbíróbbak, mint a csavaros polcoké. Mivel nagy méretválasztékban kapható ez a polctípus, és bármilyen szélességben továbbépíthető a polcrendszer, továbbá a polclapok magasságát 33 milliméteres pontossággal állíthatjuk be, tulajdonképpen nincs is olyan tér és terméktípus, amelynek a tárolása ne volna megoldható csavarmentes salgó polccal.

Mind a csavaros, mind a csavarmentes salgó polc olcsón beszerezhető budaörsi raktárunkban, illetve online megrendeléssel a honlapunkon keresztül. Ha e-mailben, telefonon vagy személyesen felkeres minket, segítünk kialakítani az igényeihez illeszkedő, optimális polcrendszert, ügyelve a maximális helykihasználásra, és figyelembe véve a tárolni kívánt tárgyak jellemzőit. Salgó polcát akár még ma elviheti, vagy kérésre kiszállítjuk az ország egész területén. Igény esetén természetesen elvégezzük a szerelési feladatokat is.


Tájékozódjon részletesen Salgó polcokról és a csavarmentes salgó polcokról. A legjobb azonban az, ha munkatársaink segítségét kéri a céljai, igényei, és a bepolcozható helyiség méreteinek megadásával! A legjobb megoldásokat személyre szabottan kapja! Munkatársaink a legjobb megoldást állítják össze Önnek! Kérje ajánlatunkat, szakértőink segítségét már most!

Salgó polc vásárlás

Salgó polc vásárlás előtt – ellenőrző lista

Amennyiben Ön salgó polc vásárlás és összeszerelés előtt áll, vagy még csak tájékozódik a témában, kérjük, olvassa el az alábbi listát. Minden fontos szempontra emlékeztetni szeretnénk, nehogy bármiről is megfeledkezzen a végső döntés meghozatalakor. A salgó polc egyszerű szerkezet mérnökileg, de jó tervezéssel és fantáziával igen sokat lehet kihozni belőle – munkatársaink és a honlapunkon található anyagok ebben szeretnék segíteni Önt.

  • Salgó polc vásárlás előtt a legelső lépés, hogy mérje le gondosan a rendelkezésére álló teret! Milyen széles felület áll rendelkezésére, illetve mekkora teret foglalhat el a polc a fal mellett, milyen mélysége lehet?
  • Mit szeretne tárolni a polcokon, milyen méretű és súlyú tárgyakat? Ha például iratokat tárolna, akkor melyik megoldás felel meg jobban az Ön által használt rendszernek: dobozokban vagy irattartókban fogja tárolni a papírokat? (Ez meghatározza ugyanis a polcok közti távolságot és a polcok mélységét.)
  • Rendelkezik már salgó polccal? Ha igen, az csavaros vagy csavarmentes módon van összeszerelve? Ha csavaros polc, akkor colos vagy metrikus méretezésű? Csavaros polchoz csak csavarost, csavarmenteshez csak csavarmentest lehet hozzáilleszteni, ugyanez a logika vonatkozik a kétféle méretezésre is. Későbbi salgó polc vásárlás esetén pedig azt a szerkezetet tudja majd folytatni, ami mellett most dönt.
  • Tudja, hogy a legtöbb esetben a csavarmentes salgó polcot tartjuk ideális választásnak? Könnyebben összeszerelhető, mint a csavaros változat, olcsó, teherbíró, számtalan méretváltozatban kapható, és 5 év garanciát vállalunk rá. Budaörsi raktárunkban folyamatosan hozzáférhető.
  • Milyen összeget szeretne a polcra fordítani?
  • Esetleg gondolt arra, hogy speciális polcelemeket (pl. tároló ládákat, átkötő rudakat) is beépítsen a polcrendszerbe?
  • Használta már a honlapunkon található salgó polc kalkulátort arra, hogy a rendelkezésére álló tér méretei alapján árajánlatot kapjon az oda illő csavaros és csavarmentes polcokra?
  • Konzultált már egyik munkatársunkkal, hogy a terveihez és lehetőségeihez mérten megtalálják az ideális megoldást? Segítünk az optimális polc kialakításában, figyelemebe véve a maximális helykihasználást és a tárolni kívánt termékek jellemzőit, mindenekelőtt a szükséges teherbírást. Munkatársainkat telefonon, e-mailben és budaörsi telephelyünkön személyesen is elérheti. Kérjük, kattintson a “Kapcsolat” menüpontra!
  • Megtervezte (vagy kollégáink segítségével megtervezték) már, hogy milyen lesz a polcrendszer felépítése? Lesznek benne például olyan polclapok is, amelyek csak két lábon állnak, nem négy lábon? Számolt azzal, hogy az így beszerelt polcok teherbírása a megadott értéknek csupán a fele?
  • Egyedül szeretné összerakni a polcrendszert? Ha igen, látta már a honlapunkon elérhető cikkeket és videókat a kétféle polctípus összeszereléséről? De igény esetén természetesen a szerelési feladatot is elvégezzük, szerelő kollégáink több éves tapasztalattal bírnak.
  • El tudja szállítani a budaörsi áruházból a megvásárolt polcokat, vagy igénybe szeretné venni a házhoz szállítást? Salgó polc vásárlása esetén vidékre is szállítunk, 3-10 munkaidőn belül.

További jó tervezgetést kívánunk!


Tájékozódjon részletesen Salgó polcokról és a csavarmentes salgó polcokról. A legjobb azonban az, ha munkatársaink segítségét kéri a céljai, igényei, és a bepolcozható helyiség méreteinek megadásával! A legjobb megoldásokat személyre szabottan kapja! Munkatársaink a legjobb megoldást állítják össze Önnek! Kérje ajánlatunkat, szakértőink segítségét már most!

Salgó polc csavar nélkül

Milyen a salgó polc csavar nélkül? Hogyan kapcsolódnak egymáshoz a salgó polc elemek, ha nincsen bennük csavar? Mi tartja össze a polcot? A salgó polcok csavar nélkül akasztással szerelhetőek egymásba. A csavarmentes salgó polcok ugyanis más néven: akasztós salgó polcok. Ezek a salgó polcok – csavar nélkül is nagyobb terhelhetőségre, hosszabb élettartamra és nagyobb variálhatóságra születtek, mint a régi, csavaros salgó polcok. Az akasztós salgó polcok ugyanis a salgó polcok modernebb, trendibb változatai, és így már gyártási eljárásukra is egészen más jellemző, mint a csavaros salgó polcokknak. Épp ez teszi lehetővé azt, hogy szinte minden szempontból maguk mögé kényszerítsék a klasszikus salgó polcokat. A csavarmentes salgó polc egy olyan modern, robottechnológiával gyártott acél lemeztermék, ami maximálisan megfelel a jelen kor igényeinek. A modern gyártási technológia lehetővé teszi a gépesítést, ennek megfelelően számos, a polcot megerősítő merevítő hajlítási él helyezhető el a termékben, terméken, és a tömeges gyártás egyébként is alacsonyabb fajlagos költségeket eredményez. A salgó polcok csavar nélkül – akasztós polcok – ára így nem ritkán akár 20-40%-kal is kedvezőbb lehet, mint a csavaros polcoknak.

Milyen a csavarmentes salgó polcok (UGP S1) kialakítása?

A csavarmentes salgó polcok keretekből és polcokból állnak. A keret tartalmazza a 2 db oszlopot, a megfelelő számú ferde- és egyenes merevítő pálcákat valamint a fém talpakat. A polc tartalmazza a 2 db polctartó gerendát, valamint a bele helyezhető polcpanelt. Lehetőség van még műanyag talppal felszerelni a csavarmentes polcrendszert, amely akkor előnyös, ha fontos, hogy a polc ne karcolja fel a parkettát vagy más könnyen sérülő felületet. Opcionális elem ezen kívül a biztonsági klipsz, amely a polctartó gerenda kiesésének megakadályozásáért felelős. Az oszlopokon 33 mm-enként fém fülek vannak, amelyekbe helyezhető a kapcsolófejjel ellátott polctartó gerenda. Vagyis a polcok 33 mm-ként lentebb vagy fentebb akaszthatóak attól függően, hogy mekkora polcmagasság kell a tárolt tárgyakhoz. Legalsó polc szintje a földtől minimum 56 mm-re, maximum 700 mm-re lehet.

Salgó polc csavar nélkül? Hogyan tervezze a csavarmentes salgó polcait?

Először is mérje le a helyet, ahová a polcokat tenni szeretné. Becsülje meg a tárolt termékek súlyát, méretét, és ennek függvényében válasszon majd polcméretet, hiszen a terhelhetőség ezzel egyenesen arányos.

Hány polcszinttel számoljon? Milyen széles lesz a polca?

salgo-polc-csavar-nelkulA polcszintek számának kalkulálásánál számolni kell azzal, hogy a polctartó gerenda vastagsága 47 mm. Attól függően, hogy mit szeretne tárolni a polcon egy 2 m-es polcmezőbe 4-5 polcszint javasolt. A polcok szélessége is többféle méret közül választható. Azonban a polcrendszer tervezése során ne essen abba a hibába, hogy csak a polcok szélességét veszi figyelembe, mert akkor nem biztos, hogy a kész salgó polc végül befér a neki szánt helyre. A kész polcok külső szélessége ugyanis ettől nagyobb a polcok túllógásával és a keret szélességével számolva. A tervezéshez ezért mindenképp kérje az UGP munkatársainak segítségét!

Az akasztós salgó polcok legfőbb előnyei

  • Nagyon könnyen összeszerelhetőek és átszerelhetőek. Könnyebben, mint a csavaros salgó polcok, és ezekhez még szerszámok sem kellenek.
  • A teherbírásuk nagyobb: akár 130-650 kg-ot is elbírnak tartósan.
  • A polcok jól variálhatók, széles a méretválasztékuk és további tucatnyi kiegészítő elem teszi kényelmesebbé a speciálisabb formájú termékek, tárgyak tárolását.
  • A csavarmentes salgó polcok anyaga horganyzott sendizmir, ami egyrészt újfelhasznált anyagot is tartalmaz, így a környezetterhelése sem magas, másrészt ellenálló, stabil, fix és strapabíró. Nem igényel ápolást, kezelést.
  • Az UGP mindezek miatt 5 év garanciát biztosít a csavarmentes salgó polcokra, ami szintén kiváló minőségüket tükrözi.
  • 100 tonna feletti raktárkészletünknek köszönhetően az UGP raktárról azonnal kiszolgálja Önt, igény szerint helyszínre szállítással.

UGP budaörsi raktárában folyamatosan talál készletet az akasztós kivitelű salgó polcokból, melyeket így nyitvatartási időn belül kiválaszthatja, elszállíthatja, és otthonában, üzemében gyorsan és kényelmesen össze is szerelheti. Kérheti a polcok kiszállítását is. Erről a megrendeléskor, kiválasztáskor egyeztessen munkatársainkkal!


Tájékozódjon részletesen Salgó polcokról és a csavarmentes salgó polcokról. A legjobb azonban az, ha munkatársaink segítségét kéri a céljai, igényei, és a bepolcozható helyiség méreteinek megadásával! A legjobb megoldásokat személyre szabottan kapja! Munkatársaink a legjobb megoldást állítják össze Önnek! Kérje ajánlatunkat, szakértőink segítségét már most!