akasztos-polc

 • 20-45%-al olcsóbb, mint a csavaros salgó polc
 • raktárról ma elvihető!
 • gyorsan szerelhető, átszerelhető
 • polcszintek 3 cm-enként állíthatóak
 • egy polc átszerelése kevesebb, mint 1 perc
 • normál és nagy teherbírásra
 • horganyzott kivitel
 • raktárkészletről azonnal elérhető
 • 5 év garancia
 • TÜV és CE minősítés

 

Az akasztós salgó polc, csavarmentes salgó polc a csavaros salgó polc olyan modern változata, ahol megtalálható a csavaros salgó polcok variálhatósága azzal a különbséggel, hogy a polc rendkívül gyorsan szerelhető, átszerelhető és a polc teherbírása is nagyobb. A csavarmentes salgó polc (akasztós salgó polc) egy modern, robottechnológiával gyártott acél lemeztermék, ami maximálisan megfelel a jelen kor igényeinek. A csavarmentes salgó polc (akasztós salgó polc) az innovatív fejlesztés következtében egy könnyű, de igen nagy teherbírású, gyorsan variálható, számos kiegészítővel később is felruházható, magas ellenálló külső felülettel rendelkező, és az egyik legjobb bekerülési költségű termék a tárolás-technika palettáján. Sokan kérdezik, hogy hogyan lehet az, hogy a csavarmentes salgó polc vagy más néven akasztós salgó polc nagyobb teherbírású, de mégis olcsóbb, mint a csavaros változat. Ennek az az oka, hogy olyan modern gyártási technológiával készül, ami lehetővé teszi a gépesítést, ennek megfelelően számos, a polcot megerősítő merevítő hajlítási él helyezhető el a termékben, terméken. Nézze meg a csavaros salgó polcokat is.

Akasztós salgó polcok, csavarmentes salgó polcok (UGP S1) kialakítása

 

 

A csavarmentes salgó polcok vagy akasztós salgó polcok keretekből és polcokból állnak. A keret tartalmazza a 2 db oszlopot, a megfelelő számú ferde- és egyenes merevítő pálcákat valamint a fém talpakat. A polc tartalmazza a 2 db polctartó gerendát, valamint a bele helyezhető polcpanelt. Opcionálisan van lehetőség műanyag talppal felszerelni a csavarmentes polcrendszert, amely előnyös lehet ha parkettán vagy egyéb könnyen karcolódó talajon helyezi el csavarmentes polcát. Opcionális elem ezen kívül a biztonsági klipsz, amely a polctartó gerenda kiesésének megakadályozásáért felelős. Az oszlopprofilon 33 mm-enként fém fülek vannak, amelyekbe helyezhető a kapcsolófejjel ellátott polctartó gerenda. A legalsó polc szintje a földtől minimum 56 mm-re, maximum 700 mm-re lehet. A polcszinteket 33 mm-enként lehet állítani, így könnyedén kialakítható a megfelelő távolságú polcköz. A polcszintek számának kalkulálásánál számolni kell azzal, hogy a polctartó gerenda vastagsága 47 mm. Attól függően, hogy mit szeretne tárolni a polcon – mekkora polcok közötti tiszta távolságra van szüksége – egy 2 m-es polcmezőbe 4-5 polcszint javasolt. A rendelkezésre álló hely függvényében a polcsorok hosszával a következő képen kell számolni. A polc nettó méretéhez hozzá kell adni 6 mm-et (ez a polc valós szélessége), majd ezt követően 68 mm-et (ez az oszlopok túllógása két oldalt 34-34 mm). Példa 1.: Ha Önnek egy 1500 mm széles helye van, amit be szeretne polcozni, az 1500 mm széles polc nem fog beférni, hiszen annak teljes külső szélessége: 1506+68 mm = 1574 mm. Példa 2.: Ha 2500 mm áll rendelkezésre, akkor a legjobb konstrukció a következő lehet: 1206+1206+68=2480 mm. Hasonlítsa össze a csavaros salgó polccal most, nézze meg a csavaros salgó polc részleteit:

Az akasztós salgó polcok, csavarmentes salgó polcok legfőbb előnyei a hagyományos csavaros kivitelhez képest:

 • könnyebben összeszerelhető, átszerelhető,
 • az oszlop kialakításának köszönhetően alkalmas az egymás melletti polcmezők soros kapcsolására, így kevesebb oszlopra van szükség, így akár 25-30%-al is olcsóbb,
 • nagyobb a teherbírása (130-650 kg),
 • 100 tonna feletti raktárkészletünknek köszönhetően cégünk raktárról azonnal kiszolgálja Önt, igény szerint helyszínre szállítással.

Az általunk kínált akasztós salgó polcok , csavarmentes salgó polcok minden felhasználásra alkalmasak, ahol egy tárolási problémát kell megoldani:

 • pincébe, garázsba, spájzba,
 • irattári felhasználásra, legyen szó hagyományos dossziéról vagy irattartó dobozról,
 • kis- és nagy alkatrészek tárolására,
 • élelmiszerek tárolására.

Ön leendő ügyfelünk, ha Ön:

 • magánszemély,
 • kis- vagy középvállalkozás,
 • nagyvállalat,
 • állami intézmény.

 

Kiegészítő elemek akasztós salgó polcokhoz: Célunk, hogy egy tárolási problémára a legjobb megoldást tudjuk adni, így a csavarmentes, akasztós salgó polcokhoz számos kiegészítő elemet kínálunk.

Kihúzható fiók akasztós salgó polchoz: Az általunk kínált kihúzató fiók legnagyobb előnye, hogy 100%-osan kihúzott állapotában is 40 kg-ig terhelhető. A kihúzható fiókokat 900, 1200 és 1500 mm széles polcoknál használhatja, az összes elérhető mélységben (320, 400, 500, 600, 700, 800 mm). Csavarmentes salgó polcba helyezhető kihúzható fióknál kétféle magasság közül választhat, 66 illetve 165 mm magas fiókok közül. Annak érdekében, hogy Ön maximálisan szeparálni tudja a fiókban tároltakat, lehetőség van fiókelválasztók közül választani. A fiókba 5 cm-enként fiók-főosztókat helyezhet, melyeket azokra merőlegesen tovább darabolhat fiók-mellékosztókkal.

Címketartó akasztós salgó polchoz: A címketartó a csavarmentes salgó polc tartógerendájára pattintható, és azon könnyeden csúsztatható. Tartós műanyagból készült, fekete színe elegánssá varázsolja a polc küllemét. Mérete 120×48 mm, így minden fontos információ elfér rajta a termékről, polcon tárolt elemekről.

Polcelválasztó akasztós salgó polchoz: A polcelválasztó elemeket kétféle képen helyezheti fel csavarmentes salgó polcára. Az egyik típus az elő- illetve hátlappal ellátott polcelválasztó. Ekkora a polc síkjába (elől és hátul) rovátkolt előlap kerül, melybe egyenes, vagy trapéz alakú polcelválasztókat helyezhet. Az elemek kétféle magasságban érhetőek el, 100 és 200 mm magasan. Ezt a típusú polcelválasztást 900, 1200 és 1500 mm széles polcoknál használhatja, az összes elérhető mélységben (320, 400, 500, 600, 700, 800 mm). A másik módszer a csavarmentes salgó polcán tárolt elemek szeparálására, hogy a polcelválasztó elemeket zászlós tartóval helyezi fel. A zászlós tartót a polctartó gerendára pattintva rakhatja fel, melyen egy 100 mm magas pálcába csúsztatva könnyedén helyére teheti az egyenes illetve trapéz osztókat.

 

Ruhatartó rúd akasztós salgó polchoz: A ruhatartó rúd egy ovális pálcából és két darab rovátkolt merevítő pálcából áll. A merevítő pálcán lévő rovátkák 5 cm-enként helyezkednek el, így könnyedén igényei szerint tudja állítani a ruhatartó rúd helyzetét. Csavarmentes salgó (akasztós salgó polc) kivitel esetén a ruhatartó rúd 900, 1200 és 1500 mm hosszúságban érhető el.

Gumiabroncs tároló akasztós salgó polchoz: A gumiabroncs tároló 2 db tartógerendából áll, amely közé lehet behelyezni a gumiabroncsot. A 2 db gerenda erősített kivitelű, így könnyedén elbír 4 db gumiabroncsot. Mérettől függően 1200 mm széles, 400 mm mély polcot szoktunk javasolni erre a felhasználásra, így fél el egymás mellett kényelmesen 4 db abroncs. Egy 2 méter magas csavarmentes salgó polcba, vagy akasztós salgó polcba három szint gumiabroncs tárolóval érdemes számolni, ugyanis egy szint helyigénye átlagosan 70 cm.

Műanyag polcpanel akasztós salgó polchoz: Akasztós salgó polcainkat, csavarmentes salgó polcainkat nemcsak fém, hanem műanyag polcpanellel is kérheti. Leggyakoribb felhasználása a műanyag polcpanelnek élelmiszeriparban, hűtőházakban. A hűtőházas polcpanelek speciális anyagból készültek, így teherbírásuk kifejezetten 0°C alatt jelentős, és kizárólag zöld színben érhető el. Fekete, fehér és kék színben normál felhasználású polcpaneljeink közül választhat. A műanyag polcpanelek 300 mm szélesek és 320, 400 és 500 mm-es mélységben érhetők el.

Akasztós salgó polcok

Akasztós Salgó Polc tálcák

a2

 • A polc két darab polctartó gerendából és polcpanelből áll.
 • Polcok teherbírása 150-640 kg-ig.
 • Igény esetén műanyag polcpanel (élelmiszeripari és hűtőházi felhasználás)is elérhető.

Akasztós salgó keretek

Akasztós Salgó Polc keretek

a3

 • Keret 2 db oszlopból 2 db talpból és összekötő pálcákból áll.
 • Egy keret standard teherbírása 1500 kg, de rendelhető akár 3600 kg teherbírású is.
 • Kereten a polcok 33 mm-enként állíthatóak
 • Sendzimír horganyzott kivitel (élelmiszer és gyógyszeriparba is alkalmas)

Akasztós salgó kiegészítők

Akasztós salgó polchoz számos kiegészítő elem rendelhető illetve érhető el raktárkészletről. Ezen kiegészítő elemekkel az akasztós salgó polc sokféle funkcióval gazdagítható és szinte bármilyen termék vagy tárgy tárolására alkalmassá válhat. Az akasztós salgó polc kiegészítők nagy részét megtekintheti bemutatótermünkben.

a4

Lehetséges kiegészítő elemek akasztós salgó polcokhoz:

Ruhaakasztó rúd

a5
Mint nevéből adódik ezen kiegészítő segítségével az akasztós salgó polc használható fogason lévő ruhák tárolására. Ebben az esetben az akasztós salgó polc keretbe (tartó-oszlopok közé) egy speciális keret pálca kerül a kívánt magasságra. Ezen speciális pálcára kell ráhelyezni a ruhaakasztó rudat. A ruhaakasztó rúd hossza lehet: 900, 1200 és 1500 mm. Egy rúd teherbírása max. 90 kg. A ruhaakasztó rúd már meglévő akasztós salgó polcba később is telepíthető.

Polcosztók (teljes és részleges polc magasságban)

a6
a7
Polcosztó elemek az akasztós salgó polc területén belüli szeparáció lehetőségét teremtik meg. Az akasztós salgó polc polcosztók lehetnek elől és hátul nyitottak vagy zártak, 100, 200 mm magasak és teljes magasságú akasztós salgó polc osztó esetén 244, 344, 444 mm magasak.

Címketartó

a8
Az akasztós salgó polcra elől, a polctartó gerendára gyári címketartó elem is elhelyezhető. A címketartó mérete 120×47 mm. A címketartó két tartófüllel kacsolódik az akasztós salgó polc gerendájára. A címketartó három részből áll: műanyag címketartó, kartonpapír melyre az adatok felírhatóak vagy nyomtathatóak, illetve fólia.

Műanyag polcpanel

a9
Az akasztós salgó polc megvásárolható műanyag polcpanelekkel is. A műanyag polcpanel lukacsos felületű így könnyen takarítható. Elérhető élelmiszeripari minősítéssel is és használható normál illetve hűtőházi környezetben is. A polcpanelek szélességi mérete 300 mm így a panelek belehelyezhetőek 600, 900,1200 és 1500 mm-es polcokba is. Az akasztós salgó polcba helyezhető műanyag polcpanelek teherbíráása 30kg/panel így a komplett polcok teherbírása a következő: 600 mm széles akasztós salgó polc műanyag polcpanellel: 60 kg/polc. 900 mm széles akasztós salgó polc műanyag polcpanellel: 90 kg/polc. 1200 mm széles akasztós salgó polc műanyag polcpanellel: 120 kg/polc. 1500 mm széles akasztós salgó polc műanyag polcpanellel: 150 kg/polc

Mélyített polc

a10
Mélyített polc kialakítása is lehetséges akasztós salgó polc esetén. Ebben az esetben a polctartó gerendákra 300 mm széles mélyített polcok helyezhetőek. A mélyített polc alkalmas arra, hogy döntött szögben feküdjön fel az oszlopok közé, így a polcban lévő termékeket lehetséges előre vagy hátra rendezve tárolni. Az akasztós salgó polc teherbírása mélyített polc esetén 30kg/polcpanel azaz 600 mm széles akasztós salgó polc mélyített polcpanellel: 60 kg/polc. 900 mm széles akasztós salgó polc mélyített polcpanellel: 90 kg/polc. 1200 mm széles akasztós salgó polc mélyített polcpanellel: 120 kg/polc. 1500 mm széles akasztós salgó polc mélyített polcpanellel: 150 kg/polc. A mélyített polcpanelek 50 mm-enkét polcosztóval kisebb területre oszthatóak. A polcosztók a mélyített polcon belül bármikor könnyen áthelyezhetőek.

Autó és motor gumiabroncs tároló

a11
Személygépkocsik, kisteherautók és motorkerékpárok gumiabroncs tárolási is megoldható az akasztós salgó polcokon. Alapesetben 400 mm mély polcrendszert használunk, amelyen a legtöbb gumiabroncs típus elhelyezhető. A gumiabroncsok tárolása (felnivel vagy anélkül) erősített polctartó gerendán állítva történik, melynek hossza 1200 mm. Egy ilyen gumiabroncs tartó gerendapáron általában egy szett gumiabroncs garnitúra, azaz 4 db gumiabroncs helyezhető el. A gumiabroncs tartó gerendapár teherbírása alapesetben 120 kg/gerendapár, mely a legtöbb gumiabroncs+felni számára elegendő. A gumiabroncs tároló gerenda állandó raktárkészleten van, így az szinte bármikor elvihető és már meglévő polcrendszerbe később is telepíthető. A gumiabroncs tároló elérhető a standard 2000, 2500 és 3000 mm-es polcmagasságig, de igény esetén gumiabroncs tároló öntartó galériás polcrendszer is kialakítható, mint például az alábbi mergvalósult referencia képen:

Kihúzható fiók

a12
Új vagy meglévő akasztós salgó polcrendszer kiegészíthető kihúzható fiókkal is. A fiók nagy különbsége a standard bútor fiókokhoz, hogy 100%-ig kihúzhatóak. A fiók szélessége lehet 900 és 1200 mm, a fiók mélysége lehet: 400, 500 és 600 mm, a fiók magassága pedig lehet 66 és 165 mm. Innen folytatom… A fiók belső felületén, mind a négy oldalán 50 mm-enként perforáció található mely segítségével, a fiók több kisebb területre felosztható. A fiókok igény esetén zárral is rendelhetőek, a fiók kivitele sendzimír horganyzott. Egy fiók teherbírása max. 50 kg.

Polc hátfal és oldalfal

a13
Az akasztós salgó polc akár minden oldalról zárhatóvá tehető oldal és hátfal profilok segítségével. Az oldal és hátfalak kivitele általában horganyzott és méretében természetesen illeszkedik a polc szélességéhez és mélységéhez. Az oldal és hátfalak az akasztós salgó polcra gyári tartófülekkel és sínekkel vagy egyszerűen csak önfúró csavarokkal rögzíthetőek.

Nyíló és tolóajtó

a14
Igény esetén az akasztós salgó polc gyári nyíló vagy tolóajtóval is felszerelhető. Az ajtók horganyzott vagy festett kivitelben is elérhetőek. Az ajtók telepítése során a legalsó és legfelső polc segít az ajtó vázának rögzítésében, így azon polcok pozíciója a telepítést követően már nem változtatható. Természetesen az ajtók zárral ellátottak.

Műanyag dobozok, ládák, rekeszek és konténerek

a15
A tároláshoz szükséges további kiegészítők lehetnek a műanyag ládák, dobozok, rekeszek, raklapok és konténerek is. Ezen termékek nagy választékban megtalálhatóak a kínálatunkban, melyekből egy-két mintadarab megtekinthető a bemutató raktárunkban is. A műanyag termékekkel kapcsolatban