Csavaros salgó polc szerelési segédlet

szerelesi-segedlet_clip_image002-2
Elemjegyzék:

 • Csavaros Salgó oszlopok, profilok
 • Csavaros Salgó polcok (col vagy metrikus)
 • Csavaros Salgó sarokelemek
 • Csavaros Salgó csavar+anya

Szerszám jegyzék:

 • M8-as Csavaros Salgó csavarhoz és anyához 1-1 db csavarkulcs

 

Szerelés előtti megjegyzés: Csavaros Salgó polcot fektetett pozícióban javasolt összeállítani, így a csavarozási pontok könnyen elérhetőek.

  1. akasztos-polc
 1. A csavaros salgó talpakat a salgó profilra vagy oszlopra az M8x16-os csavarral és anyával rögzítjük. Minden oszlopnál ismételjük ezt meg
 2. Tegyük az alsó csavaros salgó polcot a salgó profil belső felére és azt rögzítsük csavaros salgó sarokelemmel valamint M8x16-os csavar+anyával. A megfelelő szerelési sorrend a következő: Csavaros Salgó polc-Salgó profil-sarokelem-csavar+anya. Ismételjük meg ezt a Csavaros Salgó polc másik rövid oldalán is.

 3. Tegyük a további csavaros salgó polcokat is a Csavaros Salgó oszlopra (profilra), és rögzítsük azt az előzőekben leírtak szerint. Ha minden csavaros Salgó polc a helyére került, akkor egyik rövid oldallal szerelése megtörtént.
 4. Fordítsuk meg a félkész csavaros salgó mezőt, úgy hogy a csavaros salgó polcok szabad részei felfelé legyenek. A két szabad csavaros salgó oszlopot egyenként rögzítsük a Salgó polcok szabad sarkaira és rögzítsük őket csavaros salgó sarokelemmel és M8x16-os csavar+anyával. A helyes szerelési sorrend a következő:Csavaros Salgó polc-Salgó profil-Salgó sarokelem-csavar+anya. Ha minden csavaros salgó polc mind a négy sarka rögzítésre került, akkor ismét ellenőrizzük a csavarokat.
 5. Állítsuk fel a kész csavaros salgó mezőt és tegyük a helyére. Vízmértékkel ellenőrízük a salgó polc lapokat és szükség esetén hézagoljuk ki a talpakat. Megjegyzés: Ha a polc magassága ötször nagyobb, mint a mélysége, úgy azt biztonsági okokból le kell fúrni vagy a falhoz kell rögzíteni. Például: ha a polc 40 cm mély és 2438 mm magas akkor: 40×5=200 cm így le kell fúrni vagy ki kell rögzíteni a Salgó polcot.

Csavaros és Akasztós Salgó Polcok budapesti raktárról azonnal, Budapesti és országos kiszállítás akár 1-3 munkanapon belül.

Akasztós salgó polc szerelési segédlet

A továbbiakban rövid útmutatót nyújtunk Önnek az akasztós salgó polcrendszer összeállításához. Az akasztós salgó polcelemenként kerül átadásra.

  Átadott akasztós salgó polcelemek a következők:

 

Oszlop Vízszintes merevítő pálca Polctartó gerenda
szerelesi-segedlet_clip_image009 szerelesi-segedlet_clip_image011 szerelesi-segedlet_clip_image012
Talp Ferde merevítő pálca Polcpanel
szerelesi-segedlet_clip_image014 szerelesi-segedlet_clip_image016 szerelesi-segedlet_clip_image018

 

Akasztós salgó polc összeállítási paraméterei

 Az ábrán látható, az akasztós salgó polc magasságának függvényében elhelyezendő vízszintes és ferde merevítő pálcák száma és azok egymáshoz viszonyított távolsága.

 

Akasztós salgó polc

magassága

Merevítő pálcák száma (db / keret)

Merevítő pálcák közötti távolság (mm)

Vízszintes

Ferde

1972 mm

3

2

264, 264, 264, 396, 396, 388

2500 mm

4

2

264, 264, 264, 396, 396, 528, 388

3028 mm

4

4

264, 264, 264, 264, 264, 396, 396, 528, 388

szerelesi-segedlet_clip_image020

Akasztós salgó polc összeállítása

Az összeszereléshez szükséges szerszámok és eszközök: gumikalapács és fogó, munkavédelmi kesztyű.

 1. Helyezze fel a talpakat az akasztós salgó oszlopok aljára a rajz szerint. Az akasztós salgó oszlopon lévő perforált fülek felfelé álljanak!
 2. szerelesi-segedlet_clip_image024

 3. Állított helyzetben a két akasztós salgó állványoszlop közé helyezze el az első egyenes merevítő pálcát az állványoszlop tetejétől 264 mm-re (2.-4. csatlakozó szempár), majd a gumikalapáccsal óvatosan üsse a helyére a merevítő pálca lemezt, felváltva előbb az egyik, majd a másik szélén, vigyázva, hogy a merevítő pálcán lévő fülek ne feszüljenek, mert ekkor a lemez nem fog a helyére kerülni. A gumikalapáccsal óvatosan dolgozzon, hogy a merevítő pálca ne deformálódjon.
 4. szerelesi-segedlet_clip_image026

 5. A füleknek teljesen fel kell feküdniük a csatlakozó szempárra mindkét állványoszlopon. Az összeszerelést akkor lehet folytatni, ha a merevítő pálca a helyére került és mind a két akasztós salgó állványoszlopon a fülek teljes felületükkel felfeküdnek a csatlakozó szempárra. Ezután az akasztós salgó állványoszlop másik oldalára helyezze fel a második egyenes merevítő pálcát és rögzítse a fent leírt módon.
 6. szerelesi-segedlet_clip_image032szerelesi-segedlet_clip_image030_0000

   

 7. Az első ferde merevítő pálca pár felrakásához hasonlóan üsse helyére, mint az egyenes merevítő pálcákat. Ha az akasztós salgó állványkeretet több pár ferde merevítő pálca párral kell szerelni, akkor a további ferde merevítő pálcák beszerelésével folytassa a keret összerakását.
 8. szerelesi-segedlet_clip_image034

 9. Az akasztós salgó polctartó gerendákat helyezze el a kívánt magasságokon. A gerendatartó fülek egymástól 33 mm távolságra helyezkednek el. A polctartó gerendán lévő polcpanelfogadó nyílás felfelé nézzen.
 10. szerelesi-segedlet_clip_image036szerelesi-segedlet_clip_image038

   

 11. Ezután a polclemezeket helyezze el a polctartó gerendákon.
 12. szerelesi-segedlet_clip_image040

 

Megjegyzés: Ha az akasztós salgó állvány magassága nagyobb a mélység ötszörösénél, akkor a polcos állványt ki kell rögzíteni!

szerelesi-segedlet_clip_image042

Az összeállítást szemléltető videót megtekintheti az alábbi webcímen:

A videóban látható plusz elemek külön kerülnek érékesítésre (pl. gerendarögzítő fül).