Salgó polc csavar nélkül

Milyen a salgó polc csavar nélkül? Hogyan kapcsolódnak egymáshoz a salgó polc elemek, ha nincsen bennük csavar? Mi tartja össze a polcot? A salgó polcok csavar nélkül akasztással szerelhetőek egymásba. A csavarmentes salgó polcok ugyanis más néven: akasztós salgó polcok. Ezek a salgó polcok – csavar nélkül is nagyobb terhelhetőségre, hosszabb élettartamra és nagyobb variálhatóságra születtek, mint a régi, csavaros salgó polcok. Az akasztós salgó polcok ugyanis a salgó polcok modernebb, trendibb változatai, és így már gyártási eljárásukra is egészen más jellemző, mint a csavaros salgó polcokknak. Épp ez teszi lehetővé azt, hogy szinte minden szempontból maguk mögé kényszerítsék a klasszikus salgó polcokat. A csavarmentes salgó polc egy olyan modern, robottechnológiával gyártott acél lemeztermék, ami maximálisan megfelel a jelen kor igényeinek. A modern gyártási technológia lehetővé teszi a gépesítést, ennek megfelelően számos, a polcot megerősítő merevítő hajlítási él helyezhető el a termékben, terméken, és a tömeges gyártás egyébként is alacsonyabb fajlagos költségeket eredményez. A salgó polcok csavar nélkül – akasztós polcok – ára így nem ritkán akár 20-40%-kal is kedvezőbb lehet, mint a csavaros polcoknak.

Milyen a csavarmentes salgó polcok (UGP S1) kialakítása?

A csavarmentes salgó polcok keretekből és polcokból állnak. A keret tartalmazza a 2 db oszlopot, a megfelelő számú ferde- és egyenes merevítő pálcákat valamint a fém talpakat. A polc tartalmazza a 2 db polctartó gerendát, valamint a bele helyezhető polcpanelt. Lehetőség van még műanyag talppal felszerelni a csavarmentes polcrendszert, amely akkor előnyös, ha fontos, hogy a polc ne karcolja fel a parkettát vagy más könnyen sérülő felületet. Opcionális elem ezen kívül a biztonsági klipsz, amely a polctartó gerenda kiesésének megakadályozásáért felelős. Az oszlopokon 33 mm-enként fém fülek vannak, amelyekbe helyezhető a kapcsolófejjel ellátott polctartó gerenda. Vagyis a polcok 33 mm-ként lentebb vagy fentebb akaszthatóak attól függően, hogy mekkora polcmagasság kell a tárolt tárgyakhoz. Legalsó polc szintje a földtől minimum 56 mm-re, maximum 700 mm-re lehet.

Salgó polc csavar nélkül? Hogyan tervezze a csavarmentes salgó polcait?

Először is mérje le a helyet, ahová a polcokat tenni szeretné. Becsülje meg a tárolt termékek súlyát, méretét, és ennek függvényében válasszon majd polcméretet, hiszen a terhelhetőség ezzel egyenesen arányos.

Hány polcszinttel számoljon? Milyen széles lesz a polca?

salgo-polc-csavar-nelkulA polcszintek számának kalkulálásánál számolni kell azzal, hogy a polctartó gerenda vastagsága 47 mm. Attól függően, hogy mit szeretne tárolni a polcon egy 2 m-es polcmezőbe 4-5 polcszint javasolt. A polcok szélessége is többféle méret közül választható. Azonban a polcrendszer tervezése során ne essen abba a hibába, hogy csak a polcok szélességét veszi figyelembe, mert akkor nem biztos, hogy a kész salgó polc végül befér a neki szánt helyre. A kész polcok külső szélessége ugyanis ettől nagyobb a polcok túllógásával és a keret szélességével számolva. A tervezéshez ezért mindenképp kérje az UGP munkatársainak segítségét!

Az akasztós salgó polcok legfőbb előnyei

  • Nagyon könnyen összeszerelhetőek és átszerelhetőek. Könnyebben, mint a csavaros salgó polcok, és ezekhez még szerszámok sem kellenek.
  • A teherbírásuk nagyobb: akár 130-650 kg-ot is elbírnak tartósan.
  • A polcok jól variálhatók, széles a méretválasztékuk és további tucatnyi kiegészítő elem teszi kényelmesebbé a speciálisabb formájú termékek, tárgyak tárolását.
  • A csavarmentes salgó polcok anyaga horganyzott sendizmir, ami egyrészt újfelhasznált anyagot is tartalmaz, így a környezetterhelése sem magas, másrészt ellenálló, stabil, fix és strapabíró. Nem igényel ápolást, kezelést.
  • Az UGP mindezek miatt 5 év garanciát biztosít a csavarmentes salgó polcokra, ami szintén kiváló minőségüket tükrözi.
  • 100 tonna feletti raktárkészletünknek köszönhetően az UGP raktárról azonnal kiszolgálja Önt, igény szerint helyszínre szállítással.

UGP budaörsi raktárában folyamatosan talál készletet az akasztós kivitelű salgó polcokból, melyeket így nyitvatartási időn belül kiválaszthatja, elszállíthatja, és otthonában, üzemében gyorsan és kényelmesen össze is szerelheti. Kérheti a polcok kiszállítását is. Erről a megrendeléskor, kiválasztáskor egyeztessen munkatársainkkal!


Tájékozódjon részletesen Salgó polcokról és a csavarmentes salgó polcokról. A legjobb azonban az, ha munkatársaink segítségét kéri a céljai, igényei, és a bepolcozható helyiség méreteinek megadásával! A legjobb megoldásokat személyre szabottan kapja! Munkatársaink a legjobb megoldást állítják össze Önnek! Kérje ajánlatunkat, szakértőink segítségét már most!